Een CryptoLocker herkennen

Wees altijd voorzichtig met het aanklikken van hyperlinks. Ook als deze van een betrouwbare afzender afkomstig lijken te zijn. Tegenwoordig zijn er veel e-mails in omloop van KPN-facturen die na het aanklikken van de hyperlink uw systemen en servers kunnen versleutelen door middel van ransomware.

Ook in hyperlinks bij het afmelden van ‘nieuwsberichten’ kunnen tegenwoordig bedreiging zitten. Zogenaamde Cryptolockers zorgen ervoor dat uw data niet meer kan worden benaderd omdat het versleuteld is. Door uw muis over de hyperlink te bewegen kunt u zien waar de daadwerkelijke hyperlink naar verwijst zonder het aan te klikken. Toch getroffen door een Cryptolocker? Neem dan contact met ons op. Aragorn kan u helpen met het treffen van passende ICT-beveiligingsmaatregelen.

Eén van de maatregelen die u kunt treffen is het gebruik van Sophos Intercept X. Voorheen beter bekend als HitmanPro van SurfRight.

Terug Volgende security tip

Referenties

  • Logo Cyclomedia
  • Praktijkschool Helmond
  • Bata Industrials
  • Ingenieurs- & adviesbureau ACE

Quotes

“We hebben overzicht en het vertrouwen dat alles naar behoren werkt.”

Jan van den Munckhof, ICT-Manager Bata Industrials

All-in Beheer

Wij begrijpen het belang van een goed georganiseerde ICT-beveiliging en helpen graag het volledige beheer hiervan voor u te verzorgen. Onze ICT-Security specialisten gaan hierover graag met u in gesprek. Zelf het beheer doen? Natuurlijk! We maken samen met u een plan voor de implementatie en verzorgen vanzelfsprekend een training ‘on-the-job’. Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact op met onze specialisten!

Telefoonnummer: +31 (0)40 2902892

E-mailadres: info@securityoplossingen.nl

Naar contactpagina