Beveilig uw medewerkers

Training voor uw medewerkers

“Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel” en dat geldt ook voor de ICT-security van uw netwerk. Hoe goed uw ICT-security ook is, als de menselijke factor het af laat weten dan zijn de veiligheidsrisico’s toch groot.

De maatregelen die genomen moeten worden om tot algehele goede security te komen steunen op 3 belangrijke pijlers binnen een organisatie: de mens, de processen en de techniek.

De pijler mens, of liever gezegd het gedrag van de mens is heel belangrijk. Want 90% van alle malware vereist een menselijke handeling. Een organisatie kan technisch gezien heel goed beveiligd zijn, maar zodra een medewerker klikt op een malware geïnfecteerde link of een “onbekende” USB stick in zijn computer plaatst, kan het kwaad al geschied zijn.

Security Awareness is daarom heel belangrijk. Je leest dagelijks in het nieuws dat er persoonlijke gegevens op straat zijn komen te liggen. Dit komt doordat er onzorgvuldig met vertrouwelijke gegevens wordt omgegaan of omdat men simpelweg niet weet dat men verkeerd handelt. Daarom is het belangrijk dat het bewustzijn van de medewerker verhoogd wordt zodat deze weet waar rekening mee gehouden moet houden en wat de do’s & don’ts zijn met betrekking tot Security Awareness.

Met een Security Awareness training worden uw medewerkers bewust gemaakt van wat de gevaren zijn van bijvoorbeeld social media en social engineering. Er wordt uitgelegd wat een hacker doet en hoe deze te werk gaat. Op deze manier kunnen uw medewerkers thuis en op het werk veilig handelen. Het doel van Security Awareness is om meer veiligheid te creëren. En hoewel de laatste jaren er steeds meer ingezet is op techniek en technologie leeft bij een groot aantal bedrijven ook steeds meer het besef dat ook de mens een cruciale factor is.

De gevolgen van een eventuele ‘breach’ zijn vaak niet te overzien. Denk aan wet- en regelgeving als er bijvoorbeeld persoonsgegevens gelekt worden of aan reputatieschade of financiële schade als er vertrouwelijke informatie gelekt wordt.

Het gedrag van de medewerker is belangrijk en de werknemer dient hiervan bewust gemaakt te worden. Het is belangrijk dat de medewerker begrijpt wat het belang is van ICT-security maar ook wat zijn eigen rol daarin kan zijn.

Maatwerk

De Security Awareness training duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor elke medewerker van uw organisatie. De training wordt op locatie verzorgd en wordt daarbij afgestemd op uw organisatie en uw IT-omgeving. Het is ook mogelijk om een 1-daagse Security Awareness training voor uw IT-afdeling te verzorgen.

Security tips

De mens als zwakste schakel

Banken vragen u nooit om inlogcodes te delen, net zo min als Microsoft u vraagt om mee te kijken op uw computersysteem.....

Lees meer

Een CryptoLocker herkennen

Wees altijd voorzichtig met het aanklikken van hyperlinks. Ook als deze van een betrouwbare afzender afkomstig.....

Lees meer

Regel back-up en beveiliging

Tref maatregelen zodat u beschikt over een goede ICT-beveiliging. Net zo belangrijk is een goede backup.....

Lees meer

Referenties

  • Logo Cyclomedia
  • Praktijkschool Helmond
  • Bata Industrials
  • Ingenieurs- & adviesbureau ACE

Quotes

‘We weten dat we kunnen rekenen op de geweldige support van Aragorn en Sophos’

Arno Pijnappels, ICT coördinator ACE

All-in Beheer

Wij begrijpen het belang van een goed georganiseerde ICT-beveiliging en helpen graag het volledige beheer hiervan voor u te verzorgen. Onze ICT-Security specialisten gaan hierover graag met u in gesprek. Zelf het beheer doen? Natuurlijk! We maken samen met u een plan voor de implementatie en verzorgen vanzelfsprekend een training ‘on-the-job’. Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact op met onze specialisten!

Telefoonnummer: +31 (0)40 2902892

E-mailadres: info@securityoplossingen.nl

Naar contactpagina